dijous, 21 de gener del 2010

WeG005: Catosfera 2010

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

La cinquena notícia que he penjat al web d'eGovernment de l'Ajuntament de Barcelona està relacionada amb la Catosfera.

La Catosfera són unes jornades - que es realitzen a Granollers - on es mostra i es debat sobre com les noves tecnologies estan canviant la societat, la nostra societat.

Enguany, a més, coincideix la Catosfera amb la Setmana Tecnològica (per a la ciutadania i per a les empreses) que també es desenvolupa a Granollers.

Catosfera 2010

Per tercer any consecutiu es realitza la Catosfera: un esdeveniment que es realitza a la seu del Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG) amb l'objectiu de reflexionar sobre la realitat digital del nostre país.


Breu història de la Catosfera

La primera edició de la Catosfera es va realitzar en el 2008, va ser un acte centrat bàsicament en el fenomen dels blocs, d'aquí el nom.

El resultat va ser exitós, fet que provocà que en el 2009 es realitzés la segona edició de la Catosfera que va reunir un centenar de persones per debatre sobre el fenomen del web social i de com aquest fenomen s'està desenvolupant a Catalunya.


CDigital = Catosfera + Setmana tecnològica

Enguany la Catosfera s'uneix a la Setmana Tecnològica per unir sinergies i donar una visió més integral de com les noves tecnologies estan modificant la societat.

De fet, tal com s'explica en el web de CDigital: "Ponències, seminaris, tallers formatius i activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació centren el programa de Cdigital Granollers, que es durà a terme del 20 al 30 de gener i agrupa la 5a Setmana Tecnològica i les 3es Jornades de la Catosfera. Granollers tornarà a ser el punt de trobada dels bloggers i la xarxa 2.0 a Catalunya."

Estàn previstos diferents actes, dins de la Setmana Tecnològica es parlarà de com certificar-se en les noves tecnologies, de com gestionar i presentar millor la informació, de com la tecnologia actual afecta al sector musical, de com millorar l'educació amb l'ajuda de les TIC, de com millorar professionalment, etc.

Pel que fa a la Catosfera cal tenir en compte que aquestes jornades seran inaugurades institucionalment pel MH Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya; Josep Mayoral, Alcalde de Granollers, i per Marc Vidal, impulsor del CDigital.

Dins de la Catosfera també cal destacar-hi la ponència inaugural a càrrec d'Ícaro Moyano, director de Tuenti; la taula rodona sobre els nous reptes que els entorns 2.0 plantegen al món de la cultura; una trobada de videobloggers catalans; un anàlisi sobre el fenòmen de les esferes 2.0, entre molts altres actes.

La inscripció és totalment gratuïta, per a més informació: http://www.cdigital.cat/.



Enllaços relacionats: